Roxanich

Roxanich kan kategoriseres som en relativt ny vinprodusent med kun litt over 25 år med produksjon. I det spesielle området mellom hjertet av vinmaking i Istria og den venetianske kysten ligger denne majestetiske vingården.

Mladen Rožanić har alltid hatt en stor interesse for vin, men bestemte seg en dag for at han ønsket å være en av dem som produserer vinen, ikke bare nyter den. Siden ung alder har hen reist rundt i de store vindistriktene i verden, før han så studerte vinlaging og vinhistorie. Gjennom mange år har han tilegnet seg en kunnskap på feltet mange bare kan drømme om!

Mladens rundt 20 viner har alle en unik karakter og trenger tid for å bli forstått. Se for deg at du har spist hamburger hele livet, og så plutselig får smake sushi! I komplett motsetning til det som er vanlig i dagens kapitalistiske verden gir Mladen mye tid til alle vinene sine. Han mener en vin trenger tid for å finne seg selv, og derfor er mange av vinene hans lagret på store trefat i tiår. Kjelleren har dedikerte områder til hver del av vinens reise og det er ingen hemmelighet at området for lagring og arkivering tar mest plass.

“Patience is a fantastic cellar technique”, sier han. “Because wines need time to find each other.”

Han jobber ustoppelig for å nå sin visjon om seriøs naturvin, laget med kjærlighet og kun nødvendig intervensjon, ved bruk av bortglemte vinlagingsmetoder han nå har arbeidet med i over 25 år.

Mladen ønsker at vinen har mulighet til å utvikle seg alene, og følger vinen den veien den går. Dette gir store viner som er delikate, elegante og nesten udefinerbare.  Og som konstant er i utvikling. Til tross for vinnenes popularitet og store etterspørsel holder han fortsatt produksjonen lav og lager alt fra viner med tradisjon langt tilbake i tid til viner som er banebrytende med moderne teknikker. For ham er det ikke viktig å bruke spennende teknikker, men å få følelser og historie inn i flaskene med vin.

«In Mladen’s wines you discover intensive personal experiences like the happiness of your first kiss, or the sorrow from your last break up.

Vinmarkene ligger på 200 meter over havet like ved kysten. Dette er gunstig for vinrankene som får vokse i et klima med god temperaturregulering. Vinrankene vokser i slake bakker med en jevn kjølig bris fra havet om morgenen, og fra fastlandet og ut om ettermiddagen. Jorden i området er helt unik; en jernrik kalksteinsjord, som har gikk området navnet: røde Istria. Dette unike terroiret er kjent for å produsere viner av høy kvalitet. Jorden har en nøytral syre og høy mineralitet som passer perfekt med de gamle druesortene Mladen bruker.

Produsentens viner

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.