Domaine de la Villaudière

Vin renner i årene til Reverdy familien.

I fire generasjoner har de blitt inspirert av de samme verdiene; en arvelig tilknytning til Loire-dalen, en instinktiv lidenskap for terroir og en iboende respekt for folk og arbeid.

Lidenskap, integritet og nøyaktighet er nøkkelord som inspirerer medlemmene i vinhuset. I dag er det Jean-Marie Reverdy, hans kone Catherine og hans to sønner Baptiste og Guillaume som sørger for at produksjonen blomstrer. Vinkjellerne ligger midt i vingården og dette gir en fantastisk utsikt over Sancerre.

      

 

 

 

 

 

 

 

Sancerre har en veldig spesiell inndeling av jord etter den gamle franske arveloven. Dette har ført til at Domaine de la Villaudiére har vinparsellene sine spredt ut som mosaikk på 80 ulike deler. Disse er beplantet med 85% sauvignon blanc og 15% pinot noir. Druene er plantet på de tre distinkte jordsmonnene i Sancerre og vinifieres hver for seg for å best vise frem hva terroiret har å by på. De tre jordsmonnene er; mergel «terres blanche», kalkstein «Caillottes» og flint «Silex».

Det ujevne landskapet gir gunstige forhold for modning av vindruer. På morgenen kommer det en morgentåke som sørger for at druene modner jevnt frem til innhøsting i september. Sancerre er den mest kjente appelasjonen i Loire. Mineraliteten og fruktigheten viser frem det eksepsjonelle landskapet sine kvaliteter. Baptiste og Guillaume er tydelig inspirert av Burgund og bruker fat til noen av side toppviner. Til tross for inspirasjonen fra andre områder lager de druetypiske og områdstypiske viner som er kjent for sin levende syre.

Produsentens viner

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.