Domaine Bousquet

Jean Bousquet dro på ferie fra Frankrike til Argentina i 1990, og forelsket seg i landet fra første stund. Han bestemte seg der og da for at han skulle flytte med familien og lage vin i Mendoza, nærmere bestemt, Valle de Uco. I dette området, uten en eneste vinranke i sikte fant han sitt drømmeterroir hvor han kunne lage naturlig dyrkede druer og produsere fantastisk vin.

Jean var 3. generasjon vinmaker, så med mye erfaring og kunnskap satte han raskt i gang med å forvandle et bortglemt område til vinmarker i verdensklasse. Det var kun en liten grusvei som førte til dalen på 1600 m.o.h. Landskapet minnet om ørken, uten noe mulighet for kunstig vanning, og uten elektrisitet. Folk mente området var alt for kjølig, men Jean så det beste fra to verdener: et solfylt område, med nok kulde til å få en balansert syre i vinene og jord som vil skape sterke vinranker.

I dag er det datteren til Jean, Anne Bousquet, og mannen, Labid Al Ameri, som eier vinhuset. Det var de som iverksatte den miljøvennlige tankegangen, og er i dag det største organiske vinhuset i Argentina!

Siden slutten av 2017 har Rodrigo Serrano vært hovedansvarlig vinmaker. Med sin lidenskap for god vin og kunnskap fra flere deler av verden utvikler han stadig nye, fantastiske, viner som viser hva Argentina har å by på! Med Rodrigo i front lager de banebrytende viner med viser nye sider av malbec og hva et så spesielt terroir kan få frem.

I dag produserer Domaine Bousquet 4 millioner liter vin i året og eksporterer 95% av dette til 50 land over hele verden. De er nå blant de 20 største argentinske vingårdene med tanke på eksport, og er ledende innen organisk vin!

 

Produsentens viner

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.